kalender                       stockholms solister kammarorkester

M   A   R   I   A      E   K   L   U   N   DStockholms Solister är ett nytt projekt. Vår ambition är att med vårt arbete belysa och framställa Stockholm som en stad med modern och nyskapande öppen miljö med fokus på frågor som rör jämställdhet, demokrati och miljö. Våra musiker är alla entreprenörer och egna företagare som genom samarbete gemensamt tar ansvar för projekt och skapar ett rum för nya möjligheter. Kammarorkestern samlar Stockholms ledande musiker - Christian Svarfvar, Jan Stigmer, Jonas Lindgård, Anneli Jonsson, Anna Petry, Tomas Lundström, Marc Power, med flera.


Vi är 15-20 musiker beroende på program och besättning. Våra musiker har redan etablerat sig inom Sverige både som solister och ensemblemusiker. Här får de ytterligare möjlighet att utvecklas individuellt med stöd och samarbete med varandra på en hög konstnärlig nivå med hjälp av sofistikerad musikalisk gestaltning, fokus på de olika instrumenten där varje musiker får möjlighet att även spela som solist i ensemblen. Musikerna får stort inflytande på repertoaren, uppsättningar och konstnärlig gestaltning. Därför är det viktigt att kunna visa oss på en hög konstnärlig nivå och kunna presentera oss för en bredare publik genom att förflytta oss från de vanliga konsertlokalerna. Våra målgrupper är en bred allmänhet med fokus på unga och nya publikgrupper. Under hösten 2012 uppträdde vi på kulturnatten i Stockholm i Hedvig Eleonora kyrka och det var runt 800 besökare, bland dem barn och ungdomar.


Vi har bl.a. genomfört konsertserien ”Vårt Stockholm” där vi gjorde konserter på olika platser i Stockholms härliga naturliga miljöer nära publiken. Serien genomfördes med stöd från Stockholms Stad och Kulturrådet. Vi har uppträtt i helt olika miljöer från Husby till Stockholms Konserthus Stora sal. Under sommaren 2013 gjorde orkestern sin första internationella turné till Moskva och uppträdde på sommarfestivalen ”Världens Kammarorkestrar”.
klicka här för att besöka våt sajt


Vår strävan är att sprida klassisk musik på hög nivå men med lättare tillgänglighet för alla. Vi gillar också att utforska nya medier. 2014 så gjordes en videoinspelning med Stockholms solister i Akalla Tunnelbana för en mobil app med stöd från Stockholms Stad och Kulturrådet.


Mob: +46 708 155 437

E-mail: maria-eklund(at)telia.com

or

Y F TL


photographers: Elena Sidyakina and Ivan Smirnov


made in england

by
james   alexander

last update : 26 april 2017